Udflugter   Prag   

 

Bytur til fods. Ca 4 timer  

På denne byrundtur kommer vi forbi størstedelen af Prags seværdigheder. Vi går gennem den gamle by over Karlsbroen og op til Prags Borg. Undervejs passer vi bla. Europas ældste universitet, Stænderteateret, Tynkirken, Rådhustårnet med det astronomiske Ur og Den jødiske Bydel. Vi fortsætter til Prags borg her ser vi Sankt Vituskatedralen m.m. Turen giver et godt overblik over byen, gør det nemmere at finde rundt.

Nizbor/Karlstein; Busudflugt Ca. 7 timer        .

Første stop på denne tur er glasværket i Nizbor ca. 40 sydvest for Prag. Vores guide viser rundt i den traditionsrige produktion, blandt andet ser vi glas pusteren og glas sliberen. Efter rundvisningen er der mulighed for at handle i fabrikkens udsalg. Derefter går turen til Karlstejn som er en lille hyggelig by, med mange billige restauranter. Der er mange souvenir butikker. Karl d. IV lod borgen opfører i 1300-tallet som opbevaringssted for sine kostbare kronjuveler. Det er også muligt at køre derop i hestevogn.

Theresienstadt; Busudflugt Ca. 5 timer

Under 2. verdenskrig blev Fæstningsbyen Theresienstadt om dannet til transitlejer for jødiske fanger. Den lille fæstning i byen ble overtaget af Gestapo og brugt til fængsel for politiske fanger. Vi skal på denne tur se det tidligere Gestapo fængsel. Vi kommer ind i fangegårdene og barakkerne, hvor fangerne boede, går igennem en del af de mange tunneller, samt op på skafottet, hvor ca.250 fanger blev henrettet. Undervejs bliver der givet en masse faktuelle oplysninger om vilkårene i fængslet. Theresienstadt var før 2. verdenskrig beboet af ca. 7000 tjekker, under krigen var der stuvet op mod 60000 jøder sammen ad gangen, langt de fleste blev transporteret til KZ. lejrene i Polen. Besøget i Thersienstadt er en meget stærk oplevelse.

Folkloreaften; m/3 retters menu og underholdning Ca 4-5 timer 

Vi tager en sporvogns tur langs med floden, ud til Folklore Garden, hvor vi skal starte med en aperitif - en medovina, som er brygget på honning. Derefter bydes på en traditionel tre retters menu med øl, vin. Mad og drikkevarer ad libitum. Folkloreshowet består af spændende musik, sang og dans, udført af aktører, klædt i smukke folkedragter.Kontakt os uforpligtende vedr. Prag - Udflugter
Jeg ønsker:
   
By: Prag - Udflugter
   
Navn
Adresse:
Postnr.
By
Telefon
Email
   
Afrejsedato: * ønsket dato
Hjemrejsedato: * ønsket dato
   
Antal personer:
   
Hotelstandard: * f.eks. bymidte 3 stjernet
   
   
Kommentar:
   
 
Webhotel: Flex4Business - www.flex4b.com