Udflugter   Krakow  

Krakow byrundtur; Ca 4 timer

Krakow er en af de meste interessante af alle polske byer. Alle arkitektoniske stilarter er repræsenteret, og byens historie er uudtømmelig. Vi starter rundvisningen ved det smukke torv med markedsplads og den imponerende Maria Kirke. Herfra går vi ad de snævre gader til Wavelhøjen med domkirken og kongeslottet med udsigt over byen og floden Wizla. Vi ser også det jødiske kvarter, som er et pilgrimssted for mange jøder, her besøger vi en af ghettoens synagoger. m.m.

Saltminerne i Wieliczka;   ½ dags tur    .

Udflugt til saltminerne i Wieliczka. Saltminerne menes at være den ældste, stadigt fungerende virksomhed i verden og er Polens største attraktion. Rundturen varer ca. 1½ time, ser vi hvordan minearbejderne har hugget forskellige figurer, relieffer og kapeller ud i de store saltblokke. Saltminerne danner også jævnligt rammen om en række underjordiske koncerter. Herefter kører vi forbi Oscar Schindlers fabrik og vider ud gennem den tidligere kommunistiske bydel Nova Huta.

Auschwitz - Birkenau;   ½ dags tur

.

Auschwitz er den af de mange koncentrationslejre under Det Tredje Rige, der i dag står som et af de mest tydelige beviser på de nationalsocialistiske jødeudryddelser og forbrydelser mod menneskeheden. Lejren blev i 1940 anlagt i den sydvestlige del af det tyske besatte Polen, i byen Oswiecim, 60 km. Vest for Krakow. Hovedlejren blev indrettet i en tidligere polsk militærkaserne som nu blev brugt som fangelejr. De første fanger der ankom til Auschwitz den 14. juni 1940, var polske politiske fanger. Lejren blev siden udvidet med oprettelsen af udryddelse lejren Birkenau. Den 27 januar 1945 befriede den russiske Hær Auschwitz.

Sejltur på Dunajec Floden; heldagstur incl. frokost.

Denne dag bringer os til Tatrabjergene, i det sydligste Polen op til grænsen til Slovakiet. Dagens første oplevelse er sejlturen på Dunajec Floden, hvor vi på tømmerflåder sejler ned af floden i den enestående natur. En sikker succes. Vi besøger også Zakopane hvor vi ser de mange gamle træhuse.Kontakt os uforpligtende vedr. Krakow - Udflugter
Jeg ønsker:
   
By: Krakow - Udflugter
   
Navn
Adresse:
Postnr.
By
Telefon
Email
   
Afrejsedato: * ønsket dato
Hjemrejsedato: * ønsket dato
   
Antal personer:
   
Hotelstandard: * f.eks. bymidte 3 stjernet
   
   
Kommentar:
   
 
Webhotel: Flex4Business - www.flex4b.com