Turen Går til     Kalmar & Øland

Kalmar & Øland - Gammel dansk land

Vi køre gennem gammelt dansk land. Her oplever vi Sydsveriges hyggelige byer, frugtbare landskaber, smuk natur, middelalderborge, vi besøger også Øland med de mange seværdigheder, Kalmar slot, og mød Astrid Lindgrens skønne, uvorne unger fra de kendte eventyr. En rejse for både voksne og børn.

Kalmar & Oland.jpg

1. Dag: Fra Helsingborg køre vi tværs gennem Skåne til Kristiansand. Byen blev grundlagt af Christian IV, hans indflydelse ses stadig tydeligt i de gamle bygninger fra renæssance tiden. Kort orienterings tur, hvor vi bl.a. ser den smukke Trefoldighedskirke udefra. Vi holder frokost ved søerne nord for Kristianstad, herefter køre vi langs Østersøkysten til Kalmar. Vi skal opleve meget på denne korte rejse.

2. Dag: Efter morgenmaden køre vi over den 6 km. Lange bro til Øland på denne lille rundtur oplever vi den legendariske ø med den enestående narur. Vi køre forbi Borgholm og ud mod det store naturområde Stora Alvaret, overalt står runesten, gravsætninger, stubmøller, 4-længede rødmalede bøndergårde og de små veje snor sig mellem landsbyerne. Egter rundvisningen på Øland, tager vi til Kalmar Slot, der går 800 år tilbage i historien. Det var her Dronning Margrethe d. 1. samlede Norden under Kalmar Unionen i 1397. Vi gør ophold ved slottet i den gamle bydel.

3. Dag: Efter morgenmaden køre vi op i Småland til Vimmerby hvor vi skal besøge Astrid Lindgrens verden. Hvem kender ikke hendes "børn" Pippi Langstrømpe, Børnene fra Bulderby, Emil fra Lønneberg eller Karlsson på taget oplev den hyggelige eventyrverden på egen hånd. Herefter køre vi tilbage til Kalmar hvor vi går på opdagelse i den gamle bykerne. Byens arkitektur er unik, man har bevaret den gamle byplan med snorlige gader, volde, brostensbelægninger og smukke huse fra 1600-tallet. Resten af dagen fri.

4. Dag: Efter morgenmaden pakker vi bussen og køre mod den hyggelige by Vaxjø her vil der være mulighed for en lille spadseretur i byen, besøg i domkirken eller for at besøge det kendte emigrant-museum, m.m. herefter køre vi mod Danmark.

Denne tur er et forslag som kan benyttes eller de kan kontakte os og få os til at lave et forslag som passer lige til jeres ønsker.

OBS! Neden under kan i se det Hotel vi benytter.

Pris v/ 40 personer fra.
Varighed. 4 Dage 5 Dage 6 Dage

 

 Kontakt os uforpligtende vedr. Kalmar & Øland
Jeg ønsker:
   
By: Kalmar & Øland
   
Navn
Adresse:
Postnr.
By
Telefon
Email
   
Afrejsedato: * ønsket dato
Hjemrejsedato: * ønsket dato
   
Antal personer:
   
Hotelstandard: * f.eks. bymidte 3 stjernet
   
   
Kommentar:
   
 
Webhotel: Flex4Business - www.flex4b.com